Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Thursday, October 12, 2017

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Ontspullen in huis zorgt voor meer rust en ruimte in huis en in je hoofd
Ontspullen zorgt voor meer rust

Ontspullen is schrappen van ellende. Echt waar. Steeds als je overbodige spullen uit je leven gooit, worden je toekomstige dagen iets lichter, luchtiger en kalmer.
Die volle zolder, die uitpuilende kledingkast, die oververmoeide boekenplank vol met ongelezen boeken en ongevraagde laag stof.

Nee. Dat kan beter. Ontspullen in huis helpt je opwaarts richting meer vrijheid, blijheid en betekenis. Ontspullen maakt je leven simpeler en rustiger en je hoofd kalmer.

Steeds als je afscheid neemt van een overbodig ding in je leven maak je jezelf iets vrijer.
Je wilt graag ontspullen maar je hebt de puf niet om te beginnen? Begin dan klein
2.Zet een krat, doos of kist klaar waar je tijdens het ontspullen overbodige meuk in kwijt kunt: je wegdoe-doos.
6.Haal alle spullen uit je keukenlade en leg ze op het aanrecht. Stop nu alleen de keukengerei terug in de lade die je het afgelopen jaar hebt gebruikt. Breng de rest naar je wegdoe-doos.
7.Doe hetzelfde met je badkamerkastje. Haal alles eruit, en leg alleen de spullen terug die je gebruikt hebt het afgelopen jaar.
11.Gebruik januari om flink te ontspullen. Je kerstspullen zijn nu uit de berging! Check in je berging of je ongebruikte kerstspullen hebt liggen. Doe de spullen weg die je niet blij maken, en bewaar alleen de kerstspullen die voor jou essentieel zijn. Ik bewaar zelf alleen een paar ballen en lichtjes voor in de kerstboom, de rest heb ik weg gedaan. Dát scheelt een hoop ruimte!
12.Hoe vaak geef je etentjes voor tien mensen? Precies, nooit. Waarom heb je dan zoveel servies? Misschien omdat je jezelf wijs maakt dat je in de toekomst etentjes gaat geven. Maar als je het nu niet doet, waarom volgend jaar ineens wel? Minimaliseer je servies, en houd alleen de dingen die je gebruikt en die je blij maken. Simpel.
14.Een stapel tijdschriften die je nooit hebt gelezen ga je nooit meer lezen. Hoe pijnlijker het voelt om die stapel weg te doen, des te vrijer je je zult voelen als je de stap genomen hebt.
15.Waarom heb je vier verschillende middelmatige tassen? Waarom zou je niet kiezen voor één fantastische tas die je elke dag gebruikt?
16.Zoek uit of je met minder keukenapparatuur meer kunt doen. Sommige goede keukenmachines vervangen in één klap vier apparaten. Dát geeft een hoop ruimte op het aanrecht.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan