Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Tuesday, February 13, 2018

Memeselfandi woog op het moment van schrijven 43.10 kg (bmi: 19.68).

Opgeblazen gevoel? Misschien ben je gevoelig voor gluten
Als je niet goed tegen gluten kunt heeft je lichaam niet de juiste enzymen om de gluten uit onder meer brood om te zetten. De gluten blijven dan onverteerd achter in je darmen. Dat kan onder meer leiden tot beschadigingen aan je darmslijmvlies
Met een overgevoeligheid voor gluten kun je jarenlang rondlopen zonder dat je duidelijke signalen krijgt. Terwijl er een grote schade kan worden opgebouwd in je lichaam. Wees daarom alert op de signalen van je lichaam. Dit zijn de belangrijkste symptomen van een mogelijke overgevoeligheid voor gluten:
•Diarree, verstopping, darmproblemen
•Buikvet en overgewicht
•Huiduitslag
•Hardnekkige roos
•Wazig in je hoofd, moeite om je te concentreren
•Dreunende hoofdpijn of migraine
•Tintelingen
•Depressie, angst, snel geirriteerd zijn
•Onvruchtbaarheid of moeite om zwanger te worden
Herken je één of meerdere van deze signalen? Dan ben jij misschien ook overgevoelig voor gluten
De wetenschap over overgevoeligheid en allergieën is volop in beweging en de oorzaak is niet eenduidig. Bij sommige overgevoelighede, zoals voor tarwe of zuivel, heeft je lichaam niet de juiste enzymen in huis om de voeding goed te verteren. Onverteerde delen blijven in je darmen achter en veroorzaken bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel en ontstekingen. Maar ook ademnood, vermoeidheid, migraine en huiduitslag kunnen voorkomen.
Eet zes weken lang absoluut niets met gluten. Dus geen brood, pasta, koekjes, crackers en dergelijke. Pas ook op met kant-en-klaar maaltijden en eten uit pakjes, want daar zit vaak tarwe in verwerkt.
Brood veroorzaakt pieken in je bloedsuikerspiegel en dat bevordert de vetopslag. Eet daarom liever bijvoorbeeld een avocado-banaan-smoothie als ontbijt en een lekkere bieten-quinoa-salade als lunch.
Zelf eet ik ook nog nauwelijks brood en pasta, omdat ik me daar veel lekkerder bij voel. Ik heb veel meer energie, meer zuurstof en geen opgeblazen gevoel of opgezette buik.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan